KP Holland tekent contract met Trias Westland

Dinsdag 29 maart heeft KP Holland het contract ondertekend waarmee het deelnemer wordt in geothermie-project Trias Westland. Het Westlandse tuinbouwbedrijf is een van de dertig tuinders die zich inmiddels hebben aangesloten bij dit duurzame initiatief.

Ondertekening contract KP Holland en Trias Westland

Duurzaamheid is een van de kernwaarden van KP Holland. Een duurzame energievoorziening is voor het familiebedrijf dan ook een logische stap. Volgens Roy van der Knaap, manager energie en techniek, is aardwarmte een van de weinige alternatieven voor fossiele brandstof. Die voorraad is eindig, het is slecht voor het klimaat en gezien de huidige wereldwijde ontwikkelingen kan de levering wel eens onzeker worden. “Het project Trias Westland past dan ook heel goed bij ons bedrijf en onze filosofie. We zijn er enthousiast en vol overtuiging ingestapt.”

Positieve rekensom
De deelnemers worden nauw betrokken bij de ontwikkeling van het project en worden mede-eigenaar zonder zelf te hoeven investeren. Het tarief dat de deelnemers betalen, is gebaseerd op de werkelijke kosten, waaronder een redelijke vergoeding voor het risicokapitaal van de initiatiefnemers. Doordat er sprake is van een ‘plafondtarief’ biedt het de deelnemers wel een stuk zekerheid.

Eigenaar worden van een aardwarmtebron zonder investeringen
Ondernemers maken met Trias Westland een enorme stap voorwaarts, zonder de focus op het eigen bedrijf te verliezen. Zonder grote investeringen worden zij eigenaar van het project en creëren zij nieuwe kansen. Door de huidige energiehuishouding te optimaliseren ben je als ondernemer klaar voor de toekomst. Meer dan 30 bedrijven hebben zich inmiddels gecommitteerd aan het project. Momenteel bevindt de contractering van de deelnemers zich

Over KP Holland
Familiebedrijf KP Holland levert wereldwijd vernieuwende jonge en bloeiende planten: Kalanchoë, Spathiphyllum en Curcuma. Het vooruitstrevende bedrijf groeide in ruim 65 jaar tijd uit tot een wereldwijde speler op het gebied van het afkweken van bloeiende planten en de ontwikkeling van nieuwe rassen. Die combinatie van de disciplines Breeding en Growing binnen één onderneming is uniek én waardevol: productkennis en marktkennis bevinden zich onder één dak. KP Holland biedt werk aan 120 vaste medewerkers, verdeeld over vijf locaties in Naaldwijk, De Lier en Maasland. Meer over KP Holland vindt u op www.kpholland.nl.

Over Trias Westland.