10 augustus 2023

Ontdek alles over duurzame carrièremogelijkheden tijdens de Open Energiedag bij Trias Westland

Nieuwsgierig naar een baan bij een aardwarmtelocatie? Trias Westland opent de deuren tijdens de Open Energiedag op zaterdag 16 september 2023.  De afdeling Recruitment van HVC Warmte zal aanwezig zijn om de geïnteresseerde aanwezigen te wijzen op openstaande jobs. Marjolein Hagen, recruiter bij HVC, vertelt daar het volgende over: “We kunnen bij Trias Westland onder meer mensen gebruiken voor de functies van bronontwikkelaar en operator. Bij de operators gaat het om technisch operationele mensen en om operators die een coördinerende rol willen en kunnen vervullen. Harold Koekkoek, manager opwek, is bezig zijn team uit te breiden en daar heeft hij goede technische mensen voor nodig. Het gaat om een klein hecht team.”

Trias Westland

Ambitieuze mensen met een technische hbo-opleiding

Voor de functie van bronontwikkelaar zoekt HVC bijvoorbeeld ambitieuze mensen met een afgeronde technische hbo-opleiding en enige ervaring in de energiesector. Marjolein Hagen: “Een bronontwikkelaar is de schakel tussen businessmanager, business ontwikkelaar, netarchitect, netbeheer, manager warmtelevering en projectmanager. Je bent betrokken in alle fases van de ontwikkeling en exploitatie van duurzame projecten. Eventuele kennis van thermodynamica of van warmtenetten is mooi meegenomen, maar niet beslist noodzakelijk. We zoeken iemand met de volgende kenmerken: betrokken, accuraat, kwaliteit- en resultaatgericht, communicatief sterk, pro-actief en denken in oplossingen.”

Open Energiedag 2023

Marjolein zal samen met enkele collega’s deze en andere openstaande vacatures onder de aandacht brengen van de bezoekers aan de Open Energiedag. “We hebben interessante banen beschikbaar in  een snel ontwikkelende duurzame sector. Je merkt dat steeds meer mensen bewust kiezen voor een baan met een ideaal, zoals duurzaamheid. Het gaat om banen met veel eigen verantwoordelijkheid binnen het team waarin je werkt”, aldus Marjolein Hagen. 

Overstap naar een baan in aardwarmte?

Tijdens de Open Energiedag 2023 bij Trias Westland krijgen bezoekers alles te horen over de werking van aardwarmte, de techniek achter het boorproces en de warmtelevering, de geologie in het Westland en de weg die de warmte aflegt vanaf de bron tot de verschillende afnemers. 

“In het Westland wonen veel mensen die actief zijn in de olie- en gasindustrie en wellicht een overstap willen maken naar aardwarmte. Het mooie is dat je dat ook je steentje bijdraagt aan het verduurzamen van het Westland. We zoeken technische mensen met ervaring, maar ook met de nodige ambitie. Iedereen die nieuwsgierig is naar de functies bij Trias Westland en HVC is tijdens de Open Energiedag 2023 van harte welkom aan de Lange Broekweg 70 in Naaldwijk. Er wordt gewerkt met tijdsloten voor de rondleidingen, waarop vooraf ingeschreven dient te worden. Meld je aan voor een rondleiding. Je kunt ook aangeven als je interesse hebt in een van de openstaande vacatures.

Ook vacatures elders in Nederland

Marjolein Hagen: “HVC ontwikkelt op meer plaatsen in Nederland aardwarmteprojecten. Dus ook op diverse andere plekken zijn de komende jaren gemotiveerde vaktechnische mensen nodig die hun steentje willen bijdragen aan de verduurzaming van het energienet in Nederland.”

Over Trias Westland

Trias Westland is een aardwarmtebedrijf van en voor de ondernemers in de Westlandse glastuinbouw. Trias Westland is een initiatief van HVC, Capturam, Royal FloraHolland en een grote groep glastuinbouwondernemers. Deze partners hechten groot belang aan duurzaamheid en zien aardwarmte als een belangrijk alternatief voor aardgas.