23 april 2024

Team operators bij Trias Westland steeds beter op elkaar ingespeeld

“Ervaring inbrengen om standaarden zo hoog mogelijk te leggen”

Raymond Hofman, productie manager geothermie, Jeffrey de Meulemeester, technisch operationeel medewerker en Peter Koole, technisch operationeel coördinator, zitten aan tafel. Zij zijn samen met enkele collega’s verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen van de aardwarmtelocatie Trias Westland. Ze gaan binnenkort ook aan de slag op de locatie Aardwarmte Maasdijk als deze gereed is om warmte te leveren aan de telers in het gebied.

team operators

Proactief

De voornaamste taak is het goed laten draaien van de installatie. Dus dat betekent proactief naar het onderhoud kijken. “Dat betekent vervangen van onderdelen wanneer dit nodig is en het verhelpen van eventuele storingen. Wat we zelf kunnen repareren, doen we zelf, maar als er specialisten nodig zijn, schakelen we die in.”

Bijdrage leveren

Raymond werkt al langere tijd bij Trias Westland, Jeffrey en Peter maken sinds oktober vorig jaar deel uit van het team. Ze zijn beiden afkomstig uit de wereld van de raffinaderij. “Heel veel van de werkzaamheden herkennen we en bepaalde standaarden moeten nog worden vastgelegd. Aan ons om daar een bijdrage aan te leveren”, zegt Jeffrey. “We brengen onze ervaring mee om die standaarden zo hoog mogelijk te leggen.”

Raymond Hofman

dna

Peter en Jeffrey ervaren veel vrijheid in hun dagelijks werk. Peter: “ Er liggen goede plannen, maar er is ook een basis om in overleg het proces te verbeteren of de veiligheid te verhogen. Daarbij is het echt een meerwaarde dat we gewend zijn om vanuit hoge standaarden te werken. Die willen we hier ook meer gaan neerzetten. Volgens mij zijn we daarop ook geselecteerd voor dit werk. Dat steeds willen verbeteren moet wel in je dna zitten.”

Peter koole

samenwerken in een team

“Veilig en goed, daar gaat het om. En dat je veel verantwoordelijkheid krijgt en zelfstandig kunt werken is fijn, want we zijn er allemaal van overtuigd dat we naar die hoge standaarden toe willen werken. We weten ook als team steeds beter wat we aan elkaar hebben. Dat is belangrijk, want je moet echt van elkaar op aan kunnen”, vertelt Jeffrey.

Jeffrey de Meulmeester

Dagelijkse controles

Raymond Hofman zegt daarop dat de dagelijkse controles en het onderhoud veelal tussen zeven uur ’s morgens en half vier ‘s middags plaats vinden. “We zullen straks ook op de andere HVC-geothermielocaties actief zijn. Eerst bij Aardwarmte Maasdijk, maar later ook bij Polanen en Wippolderlaan als die locaties warmte gaan leveren. Onze verbeteringen delen we ook met SodM (Staatstoezicht op de Mijnen; de toezichthouder) en de leden van Geothermie Nederland.”

Goede buur

“Met onze aardwarmtelocaties willen we een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de directe omgeving. We zijn graag het gezicht naar buiten toe en willen dan ook dat onze buren ons snel weten te vinden als ze vragen hebben." Ook doen we jaarlijks mee aan de Open Energiedag en stellen we één van onze locaties open voor publiek.