Initiatiefnemers

Trias Westland B.V.  is opgericht door de initiatiefnemers Royal FloraHolland, HVC en Capturam met als doel: 

  • Brede verduurzaming door aardwarmte beschikbaar te maken voor alle glastuinbouwbedrijven in het Westland.
  • Het realiseren van een eerste boring naar de Triaslaag en het vaststellen van het potentieel van het Triasreservoir.
  • Het exploiteren van een geothermiedoublet i.s.m. de glastuinbouwafnemers, waardoor uiteindelijk een geothermiebedrijf ontstaat voor en door glastuinbouwondernemers.
  • Het realiseren van een tweede geothermiedoublet i.s.m. de glastuinbouwafnemers. 

 

drone beeld Trias Westland

Over Royal FloraHolland

Royal FloraHolland is één van ‘s werelds grootste bloemenveilingen, met vijf vestigingen in Nederland. Royal FloraHolland zorgt ervoor dat bloemen en planten hun weg vinden naar de consument . Sierteeltproducten die een hoge kwaliteit hebben en op verantwoorde wijze worden geproduceerd. Royal FloraHolland gaat ook zelf aardwarmte uit het Triasproject afnemen en daarmee bijdragen aan verduurzaming van de keten van sierteeltproducten. Lees meer over Royal FloraHolland op www.floraholland.nl.

Over HVC

HVC is het afvalbedrijf van 44 gemeenten, waaronder de gemeente Westland, en 6 waterschappen. HVC is verantwoordelijk voor duurzaam afvalbeheer van haar aandeelhouders. Daarnaast produceert HVC duurzame energie welke wordt geleverd aan gemeenten,waterschappen, bedrijven en particulieren. HVC ondersteunt haar aandeelhouders met projecten gericht op lokale verduurzaming. Lees meer over HVC op www.hvcgroep.nl.

Over Capturam

Capturam is onderdeel van N.V. Juva en richt zich op innovatieprojecten ter ondersteuning van de energietransitie in het Westland. Juva Energy Support is de moedermaatschappij van Westland Infra, Anexo en Capturam en beschikt over unieke kennis van het tuinbouwsegment en haar specifieke energiebehoeften. Lees meer over Capturam op www.juva.nl.

Westland Agenda II

Project Trias Westland vloeit voort uit de Westland Agenda II. Deze agenda is opgesteld door de gemeente Westland en het Westlandse bedrijfsleven. De Westland Agenda II bevat projecten voor de korte en (middel)lange termijn die de sociaal-economische situatie in Westland een impuls moeten geven. Lees meer op de website van de gemeente Westland.