30 augustus 2022

Ontdek alles over aardwarmte tijdens de Open Energiedag op 17 september bij Trias Westland

Vorig jaar openden bijna vijftig duurzame energieprojecten tijdens de eerste Open Energiedag de deuren om mensen kennis te laten maken met hun project. Ook dit jaar kun je op tientallen locaties verspreid over het land zien hoe Nederland de energietransitie aanpakt. Met duurzame energie werken we aan schone en betaalbare energie voor iedereen. Ook Trias Westland in Naaldwijk opent op zaterdag 17 september 2022 haar deuren.

Nederland gaat de komende jaren fors meer energie opwekken uit hernieuwbare bronnen, zoals met windturbines, zonnepanelen, bodemwarmte, geothermie, warmtepompen, of uit water. Tijdens de Open Energiedag kan iedereen zelf komen kijken en ervaren hoe de energietransitie werkt. Ook bij Trias Westland in Naaldwijk kunnen bezoekers terecht voor een rondleiding om alles te weten te komen over aardwarmte. Aanmelden kan hier.

OPENENERGIEDAG_V2022.png

Over Trias Westland

Met bijna 600 glastuinbouwbedrijven, goed voor 2.300 hectare aan kassen, staat het Westland ook wel bekend als 'De Glazen Stad'. In de Zuid-Hollandse regio worden veel groente, fruit, bloemen en planten geteeld en daar is veel warmte voor nodig. Om de kassen op een zo duurzaam mogelijke manier te verwarmen is het aardwarmtebedrijf Trias Westland opgericht.

Trias Westland is een aardwarmtebedrijf van en voor de ondernemers in de Westlandse glastuinbouw. Met de realisatie van twee aardwarmtebronnen op 2,3 kilometer en een onderzoeksboring op 4 kilometer diepte is Trias Westland een uniek aardwarmteproject. Met de realisatie van deze bronnen worden meer dan 245 hectare glastuinbouw, de grootste bloemenveiling ter wereld én woningen in het Westland van duurzame warmte voorzien.

Trias Westland is een initiatief van HVC, Capturam, Royal FloraHolland en een grote groep glastuinbouwondernemers. Deze partners hechten groot belang aan duurzaamheid en zien aardwarmte als een belangrijk alternatief voor aardgas.

Meld je aan voor een rondleiding

Tijdens de Open Energiedag bent u van harte welkom bij Trias Westland op de Lange Broekweg 70 in Naaldwijk. Onze experts laten u daar graag zien hoe we op 2,3 kilometer diepte de warmte uit de aarde halen. Er wordt gewerkt met tijdsloten voor de rondleidingen, waarop vooraf ingeschreven dient te worden. Meld je hier aan voor een rondleiding.

Over de Open Energiedag

De Open Energiedag is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met vijf branche-organisaties: NWEA, Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie en Geothermie Nederland. De Open Energiedag is onderdeel van een bredere campagne waarbij producenten van duurzame energie laten zien hoe zij werken aan de energie-opwek van de toekomst: www.daarkrijgjeenergievan.nl