21 juni 2023

Ontdek alles over aardwarmte tijdens de Open Energiedag op 16 september bij Trias Westland

Altijd al eens binnen willen kijken bij een aardwarmtelocatie? Trias Westland opent de deuren tijdens de Open Energiedag op zaterdag 16 september 2023.  Onze experts geven een rondleiding op de locatie waar we op 2,3 kilometer diepte de warmte uit de aarde halen. Ook vertellen we meer over de techniek achter de warmtelevering en hoe we meer dan 245 hectare glastuinbouw, de grootste bloemenveiling ter wereld en woningen in het Westland van duurzame warmte voorzien.

DJI_0933_clean_LR

Aardwarmte: basis energietransitie in het Westland

Met twee geothermiebronnen op 2,3 km diepte is Trias Westland de springplank naar Warmtesysteem Westland. Een groot deel van dit warmtenet fungeert als hoofdleiding binnen Warmte Netwerk Westland, het regionale warmtenet in de glazen stad. Benieuwd hoe dit zit, kom dan langs!  
 

Meld je aan voor een rondleiding

Tijdens de Open Energiedag bent u van harte welkom bij Trias Westland op de Lange Broekweg 70 in Naaldwijk. Er wordt gewerkt met tijdsloten voor de rondleidingen, waarop vooraf ingeschreven dient te worden. Meld je hier aan voor een rondleiding.

Derde open energiedag NVDE

Ontdek de wereld achter je stopcontact en thermostaat! Nieuwsgierige inwoners kunnen op 16 september 2023 langs komen bij duurzame energieprojecten in heel Nederland om kennis te maken met de mensen en de technieken achter de energietransitie. Ontmoet de mensen achter een windmolen, voel de warmte van bodemenergie of krijg een rondleiding in een nabijgelegen zonnepark.

Westlandse glastuinbouw

Trias Westland is een aardwarmtebedrijf van en voor de ondernemers in de Westlandse glastuinbouw. Trias Westland is een initiatief van het publieke bedrijf HVC, Capturam, Royal FloraHolland en een grote groep glastuinbouwondernemers. Deze partners hechten groot belang aan duurzaamheid en zien aardwarmte als een belangrijk alternatief voor aardgas.

Over de Open Energiedag

De Open Energiedag is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met vijf branche-organisaties: NWEA, Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie en Geothermie Nederland. De Open Energiedag is onderdeel van een bredere campagne waarbij producenten van duurzame energie laten zien hoe zij werken aan de energie-opwek van de toekomst: www.daarkrijgjeenergievan.nl