23 februari 2022

Nieuwbouwwoningen Lierkwartier aangesloten op warmte Trias Westland

Vanaf januari 2022 zijn de eerste woningen van Lierkwartier Op de Akker aangesloten op de warmtebron van Trias Westland. De komende maanden worden de nieuwbouwwoningen gefaseerd opgeleverd en aangesloten. 

"Je kunt je voorstellen dat we heel trots en blij zijn dat we na veel voorbereiding nu ook duurzame warmte van Trias Westland leveren aan de eerste particuliere woningen in het Westland. Samen met ontwikkelaars kijken we verder om in de toekomst meer wijken aan te sluiten op deze duurzame bron", aldus Willy Heussen (Business manager HVC). 

Het project op De Akker is de eerste van de drie fasen van het project Lierkwartier. Uiteindelijk worden 345 woningen aangesloten op het warmtenet van HVC met als warmtebron Trias Westland. 

Lierkwartier

Hoe werkt het?

Warm water wordt verhit bij de aardwarmtebron Trias Westland. Dit warme water wordt via een ondergronds en geïsoleerd hoofdleidingennet naar de telers en hun kassen in de directe omgeving gepompt. Ook wordt via een overdrachtsstation warmte geleverd aan de woningen in Lierkwartier.