Aardwarmteproject Trias Westland, stand van zaken inbedrijfname

Stand van zaken inbedrijfname
Het aardwarmtedoublet – de productie- en injectieput – is geboord, de welltest is uitgevoerd en het pompgebouw is gereed voor levering. Toch is de opstart van het aardwarmteproject Trias Westland uitgesteld. Het produceren van warmte uit de productieput verloopt zeer voorspoedig, maar het injecteren van water in het reservoir via de injectieput komt nog niet voldoende op gang. De komende maand worden aanvullende werkzaamheden uitgevoerd waardoor het aardwarmteproject in bedrijf genomen kan worden. 

Onderzoek
Om de oorzaak te achterhalen is met een camera de binnenbuis van de injectieput nauwkeurig onderzocht en nagelopen. Op 2,4 kilometer diepte zijn de kleine openingen, perforaties, die in een eerdere fase in het reservoir zijn geschoten verstopt geraakt waardoor het water alleen gedeeltelijk kan wegstromen in de ondergrond. Het reservoir werkt als het ware als een zeef; door de put volledig schoon te maken (coiled tubing) en nieuwe perforaties te schieten is de verwachting dat de injectieput weer op gang komt. 
  
Planning
De werkzaamheden starten zodra het materieel en de benodigde specialisten beschikbaar zijn. Naar verwachting is dit eind juni waarna Trias Westland vervolgens gefaseerd in bedrijf gaat en de eerste aangesloten glastuinbouwondernemers gebruik kunnen gaan maken van duurzame warmte.