Stevige concurrentiepositie Greenport Westland

Verduurzaming energiegebruik Greenport Westland

Innovatief aardwarmteproject

1 geothermieproject in bedrijf en 1 geothermieproject in realisatie, beide op op 2,3 km. diepte


#
Video GRE-werkzaamheden in beeld
31 okt. 2019 16:26
Bart van den Bogert (Trias Westland) geeft uitleg over de GRE-werkzaamheden aan de injectieput die inmiddels succesvol zijn afgerond. Met het inbrengen van de GRE-buizen in de injectieput en de ingebruikname van de beide putten is het aardwarmteproject voltooid.
Lees meer
#
Warmtenet Trias Westland: afstemmen, creativiteit en uitvoering
31 okt. 2019 16:23
Met één aardwarmtebron in bedrijf en één in ontwikkeling wordt hard gewerkt aan de uitbreiding van het warmtenet van Trias Westland. Twintig kilometer aan warmteleidingen wordt vanaf de Kasteelweg, de Wollebrand en tot aan uiteindelijk Honselerdijk gefaseerd aangelegd.
Lees meer
#
Innovatief staaltje werk
31 okt. 2019 15:04
Kilometers aan stalen warmteleidingen worden vaak rechttoe rechtaan en door middel van boringen in het Westland aangelegd. Toch komt voor dat je een rechte leiding hebt gepland en je dan toch een obstakel tegenkomt. Hoe zorg je voor meer flexibiliteit van de aanleg in een veelal volle ondergrond?
Lees meer
#
Trias Westland volop in productie
3 sep. 2019 10:04
Aardwarmtebron Trias Westland is ruim anderhalve maand in gebruik. Hoe draait de installatie, hoe verloopt het testen, hoe is de samenwerking met de afnemers, zijn er nog werkzaamheden en wat deed dat geitje op het terrein? Nico Tielens neemt ons mee in de opstartfase van Trias Westland.
Lees meer
#
Erwin Duijvestijn van Van der Voort Potplanten: aardwarmte is voor ons nu nummer 1
3 sep. 2019 09:49
De uitdaging voor de kwekers die zijn aangesloten op Trias Westland is de warmte van het aangevoerde aardwarmtewater zoveel mogelijk te benutten. Potplantenkweker Van der Voort vond een slimme oplossing. Reden om algemeen bedrijfsleider Erwin Duijvestijn naar zijn ervaring te vragen van de afgelopen eerste maanden.
Lees meer