Stevige concurrentiepositie Greenport Westland

Verduurzaming energiegebruik Greenport Westland

Innovatief aardwarmteproject

1 geothermieproject in bedrijf en 1 geothermieproject in realisatie, beide op op 2,3 km. diepte


#
Hoe we de aardlagen in beeld brengen
16 jul. 2020 11:51
Voor geologen is het één van de leukste dingen uit het werk. Zo ook voor Charlotte de Wijkerslooth, geologie expert bij Trias Westland. Vorige week startte de boring naar de tweede aardwarmtebron van Trias Westland. Iedere 10 meter worden er 24/7 monsters genomen van de aardlagen en geanalyseerd. Enthousiast vertelt Charlotte hoe dit in zijn werk gaat.
Lees meer
#
Trias Westland: timelapse
3 jul. 2020 10:30
Meerdere teams werken 24/7 aan het realiseren van de boring. En met succes: we hebben de target diepte bereikt. Inmiddels worden de casings ingebracht en gecementeerd.
Lees meer
#
Start tweede aardwarmteproject Trias Westland
12 jun. 2020 13:06
Aardwarmte op 2,3 kilometer diepte maakt duurzame warmte voor nog eens 30 bedrijven (totaal 56 bedrijven) en 345 woningen in Liermolen beschikbaar.
Lees meer
#
Werk in beeld
12 jun. 2020 13:03
Opbouwen boortoren en start boring tweede doublet aardwarmteproject Trias Westland.
Lees meer
#
Aansluitingen Kasteelweg op warmtenet Trias Westland
12 jun. 2020 11:55
In totaal is binnen 8 maanden 4 kilometer van de aanleg van het warmtenet gerealiseerd: van ontwerp, afstemming, leveren materiaal tot aan de realisatie. Menige meters aan warmteleidingen zijn inmiddels aangelegd op het Royal Flora Holland terrein. Na het verwarmen van de leidingen en het maken van de verbindingen gaat het leidinggedeelte vanaf de Kasteelweg tot aan het Royal Flora Holland terrein in bedrijf. Daarmee is het mogelijk deelnemers op de Kasteelweg aan te sluiten. De komende maanden staan de aansluitingen van Van Veen, Dynaplant, Holstein Flowers en Varekamp de Zeeuw op het warmtenet van Trias Westland ingepland.
Lees meer