Stepchange in geothermie

Stepchange in geothermie

Je kan het ook wel zien als een stepchange, een grote verandering in aanpak die veel impact heeft voor de geothermiesector. Door de glasfiber epoxy binnenbuizen (GRE) voor het eerst in één keer opeenvolgend te monteren elimineer je mogelijke complicaties bij de installatie in het boorgat. Bij het tweede aardwarmtedoublet van Trias Westland is voor het eerst een GRE-binnenbuis voor beide putten in één keer (string) achter elkaar gemonteerd over de gehele lengte van de put.
 

Verschil in diameter
De injectieput is voorzien van een 9 5/8 inch (25 cm diameter) casing met een GRE-binnenbuis over de hele lengte van 3000 meter. De productieput heeft een grotere diameter casing, namelijk 13 3/8 inch (34 cm diameter) met een GRE-binnenbuis over de hele lengte tot 2600 meter.
 

Waarom GRE?
In beide putten is een binnenbuis van epoxy en glasfiber (GRE) geplaatst. Deze buis geeft meer zekerheid op een langdurige bescherming tegen corrosie. In het buitenland en in de olie- en gasindustrie is de GRE een bewezen techniek en heeft Trias Westland deze techniek bij zowel het eerste als tweede doublet toegepast.