Samen met deelnemers op zoek naar optimalisaties

Samen met deelnemers op zoek naar optimalisaties 

Hoe kunnen we onze aardwarmtebron zo optimaal mogelijk benutten? Bij de ingebruikname van Trias Westland hebben de aangesloten deelnemers, vaak samen met een eigen installateur de afname van de warmte in het eigen systeem ingepast. De eerste maanden was er veel afstemming tussen de deelnemers en Trias Westland omdat een constante afname niet meteen gerealiseerd kon worden. Bij enkele deelnemers kon dit eenvoudig worden opgelost, terwijl bij andere deelnemers niet duidelijk was wat precies de oorzaak is. Daarom zijn we gaan zoeken naar een technisch adviseur die ervaring heeft met aardwarmte en energiesystemen.

20191017_092153 _V2.jpg

Pieter Arkesteijn heeft nu 10 deelnemers bezocht en samen met deze deelnemers verbeteringsmogelijkheden bekeken om de warmte-afzet van Trias Westland te optimaliseren. Pieter was zelf tomatenkweker en werkt nu in technische dienst bij een tomatenkwekerij die ook is aangesloten op een aardwarmtebron. Vanuit Trias Westland is hem gevraagd langs te gaan bij de aangesloten deelnemers en samen met de energie- en teeltmanager te onderzoeken welke aanpassingen en oplossingen mogelijk zijn.

  Pieter is gemiddeld 2 uur bezig om de installatie te schouwen en oplossingsmogelijkheden te schetsen. De oplossingen zijn uiteenlopend,zoals het doorleveren aan de buurman, soms simpelweg een klep open of dicht zetten, een paar leidingen omlassen of instellingen in de klimaatcomputer veranderen. Het feit dat je de mogelijkheden samen bespreekt zorgt er al voor dat er verbeteringen aan het licht komen. Juist vanwege de samenwerking en de ervaring van Pieter, de teeltmanager ende technisch manager bij elkaar bereik je met elkaar het meeste resultaat.