Open Energiedag

Eerste Open Energiedag 11 september: kom kijken bij Trias Westland


Dit jaar wordt voor het eerst de Open Energiedag georganiseerd: op 11 september kunnen geïnteresseerden op bezoek bij duurzame energieprojecten door heel Nederland. Ook Trias Westland in Naaldwijk opent die zaterdag de deuren voor het publiek.
 

Nederland gaat de komende jaren steeds meer energie opwekken uit hernieuwbare bronnen, zoals met windturbines, zonnepanelen, aardwarmte, warmtepompen of uit water. Tijdens de Open Energiedag kan iedereen zelf komen kijken en ervaren hoe dat werkt. Op tientallen locaties door heel Nederland zetten producenten de deuren open. Ook in Naaldwijk kunnen bezoekers terecht en ervaren hoe aardwarmte werkt bij Trias Westland. Aanmelden kan via www.triaswestland-event.nl.

Over Trias Westland
Met 587 glastuinbouwbedrijven, goed voor 2.300 hectare aan kassen, staat het Westland ook wel bekend als 'De Glazen Stad'. De regio is voorloper als het gaat om duurzame oplossingen voor complexe energievraagstukken. In de Zuid-Hollandse regio worden veel groente, fruit, bloemen en planten geteeld en daar is veel warmte voor nodig.

Trias Westland is een aardwarmtebedrijf van en voor de ondernemers in de Westlandse glastuinbouw. Met de realisatie van twee aardwarmtebronnen op 2,3 kilometer en een  onderzoeksboring op 4 kilometer diepte is Trias Westland een uniek aardwarmteproject.

 

Geef je op voor een rondleiding

Tijdens de Open Energiedag zijn bezoekers van harte welkom bij Trias Westland in Naaldwijk. Onze experts geven een rondleiding op de locatie waar we op 2,3 kilometer diepte de warmte uit de aarde halen. Ook vertellen ze hoe daarmee meer dan 245 hectare glastuinbouw, de grootste bloemenveiling ter wereld en woningen in het Westland van duurzame warmte worden voorzien. Meer weten? Aanmelden kan via www.triaswestland-event.nl.


Over de Open Energiedag
De Open Energiedag is een initiatief van De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met vijf branche-organisaties: NWEA, Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen en Branchevereniging Bodemenergie. De Open Energiedag is onderdeel van een bredere campagne waarbij producenten van duurzame energie laten zien hoe zij werken aan de energie-opwek van de toekomst: www.daarkrijgjeenergievan.nl