Stevige concurrentiepositie Greenport Westland

Verduurzaming energiegebruik Greenport Westland

Innovatief aardwarmteproject

2 geothermieprojecten in bedrijf, beide op op 2,3 km. diepte


#
Start tweede aardwarmteproject Trias Westland
Jun 12, 2020, 1:06 PM
Aardwarmte op 2,3 kilometer diepte maakt duurzame warmte voor nog eens 30 bedrijven (totaal 56 bedrijven) en 345 woningen in Liermolen beschikbaar.
Lees meer
#
Werk in beeld
Jun 12, 2020, 1:03 PM
Opbouwen boortoren en start boring tweede doublet aardwarmteproject Trias Westland.
Lees meer
#
Aansluitingen Kasteelweg op warmtenet Trias Westland
Jun 12, 2020, 11:55 AM
In totaal is binnen 8 maanden 4 kilometer van de aanleg van het warmtenet gerealiseerd: van ontwerp, afstemming, leveren materiaal tot aan de realisatie. Menige meters aan warmteleidingen zijn inmiddels aangelegd op het Royal Flora Holland terrein. Na het verwarmen van de leidingen en het maken van de verbindingen gaat het leidinggedeelte vanaf de Kasteelweg tot aan het Royal Flora Holland terrein in bedrijf. Daarmee is het mogelijk deelnemers op de Kasteelweg aan te sluiten. De komende maanden staan de aansluitingen van Van Veen, Dynaplant, Holstein Flowers en Varekamp de Zeeuw op het warmtenet van Trias Westland ingepland.
Lees meer
#
Logische route zorgt voor nieuwe deelnemers
Jun 12, 2020, 11:51 AM
Wanneer een warmteleiding vlak voor de kassen langsloopt is het logisch ook een aansluiting te realiseren. Het ‘verdichten’ van het warmtenet is voor aangrenzende glastuinbouwondernemers aan de tracés interessant, omdat de aansluitleiding relatief kort is en daarmee de investering vanuit het project laag. Het is een win-win situatie voor beide partijen.
Lees meer