31 mei informatieavond Trias Westland

In mei zijn de kassen op de boorlocatie gesloopt. Vorige week is de werkwaterput voor het boren van de conductor geslagen en gereed gemaakt voor gebruik. Een conductor is een soort beschermhuls van 125 meter diep voor de watervoerende lagen. Deze week is de boortoren voor de conductor opgebouwd en wordt de eerste conductor - voor de productieput - geboord. Volgende week wordt de casing ingebouwd: de verharding van de put. Later in juni wordt de tweede conductor geboord: voor de injectieput.

#

Woensdag 31 mei organiseert het projectteam Trias Westland een inloopbijeenkomst voor omwonenden en belangstellenden. Bezoekers zijn welkom vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur bij de Wollebrand, Broekpolderlaan 10, 2675 LJ, Honselersdijk. Op de informatiemarkt is allerlei materiaal in te zien en kunnen bezoekers in gesprek over o.a. geothermie, de Triasboring, de werkzaamheden aan de Lange Broekweg, de samenwerking tussen de bedrijven, het warmtenet en communicatie met omwonenden. Iedere bezoeker bepaalt zelf waar de belangstelling naar uit gaat; er zijn dus geen presentaties.  Vooraf aanmelden hoeft niet. 

Werkzaamheden gestart
Het geothermieproject Trias Westland is 10 mei jl. officieel van start gegaan. De voorbereidende werkzaamheden op de boorlocatie aan de Lange Broekweg in Naaldwijk zijn inmiddels gestart.